Dag 1 Kväll
Surdeg
125g Vetemjöl
125g Vatten
50g Vetesurdegsgrund
Rör ihop vatten med vetesurdegsgrunden och tillsätt mjölet.
Täck bunken med plastfolie och låt stå över natten i rumstemperatur.
Dag 2 Morgon
450g Vatten
400g Vetemjöl special
300g Dinkelmjöl finmalet
50g Rågmjöl grovmalet
15g Ljus sirap
22g Salt
300g Surdeg från kvällen innan.
Häll vatten, dinkelmjöl, rågmjöl, sirap och salt i degblandarens skål och kör några sekunder på låg hastighet för att blanda ihop till en deg.
Låt degen vila i 10 minuter.
Tillsätt surdegen från gårdagen och kör assistenten på mellanhastighet i cirka 10 minuter till. Kläm och känn på degen. Den kommer att vara lite kladdig men vara spänstig.
Olja en plastbunke med lock och fös ner degen i plastbunken med hjälp av en slickepott.
Ställ in lådan i kylskåpet och låt den stå där till eftermiddagen.
Sätt på ugnen på 250 grader med en baksten i mitten av ugnen.
låt en plåt stå längst ner.
Vik ihop degen en gång och låt den stå i rumstemperatur med locket på i 1 timme under tiden bakstenen blir riktigt het.
Baka ut degen till två limpor eller till mindre bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar