15 augusti 2011

Scaloppine milanese


Har svårt att tro att det är ett år sedan jag bloggade sist. Mat har det däremot lagats i mängder!
Nu när första dagen på jobbet efter semestern är avklarad så firar jag det med en klassisk rätt.

På semesterresan i Stockholms skärgård tog vi tillfället att besöka Skebo Kött. Vi hade tur och fick tag på fyra präktiga skivor av kalvinnanlår.

Scaloppine milanese


  • 4 skivor Kalvinnanlår av hög kvalité i cirka 0.5-1cm tjocka skivor
  • 50g Riven parmesanost
  • 2 Ägg
  • 2 msk Grädde
  • 120g Fint rågmjöl
  • 150g Ströbröd eller Panko
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200g Smör

Krydda mjölet rejält med svartpeppar och lite salt.
Vispa upp äggen med grädden.
Blanda ströbrödet med den rivna parmesanosten.

Vik ett smörpapper på längden och banka ut köttskivorna med en efter en med kavel (eller annat bra tillgängligt tillhygge). Hur mycket beror på hur stor panna du har och hur bra kött du fått tag i. Bättre kött tål tjockare skivor.

Vänd varje köttskiva i rågmjölet, äggröran och sist ströbrödet. Ta fram den största stekpannan du har. Stek dem på medelstark värme i rikligt med smör. Fega inte med smöret!

Låt schnitzlarna rinna av på hushållspapper.





Servera med pepprig ruccola och citronklyftor. Drick gärna ett ungt italienskt vin till.









Inga kommentarer: